Beşiktaş'a Karikatürün Gölgesinde Pusu

Sabah gazetesi yazarı Fatih Doğan Hürriyet gazetesinde yayımlanan Beşiktaş hakkında çirkin imalarda bulunan karikatüre sert tepki gösterdi.
Haberin yayılanma tarihi:18 Nisan 2015, Cumartesi

Türkiye'de özellikle futbolda trajikomik olaylar yaşıyoruz!... Politikanın kaotik ve karanlık gölgesi dün futbolun üzerine de düşmüş. Hürriyet Gazetesi 1. sayfadan yüksek duyguların ifadesi sanatın ve karikatürün gölgesine sığınarak 112 yıllık Beşiktaş'a adeta PUSU kurmuş… Hem de "Şerefinle oyna Hakkı'nla kazan diyen" bir camiaya… "Şerefli ikinciliklere razıyız…" diyen dürüstlük abidesi Süleyman Seba'nın kulübüne… Din, dil, ırk, mezhep, ülke ayrımı gözetmeksizin bütün unsurları çatısı altında barındıran ve bununla da övünen Beşiktaş'a.. Özgür düşüncelerin en çok yer bulduğu, sosyal sorumluluk projelerinin en özel şekliyle destek ve hayat bulduğu Siyah-Beyazlı camiaya Reza Zarrap'ın Vodafone Arena'dan aldığı 300-500 bin dolarlık loca üzerinden formaya markasıyla kol saati geçirip "Beşiktaş'a satılık imasında bulunmuş". "Mesaj net; Sen nasıl Reza'ya loca satarsın, yemek yersin!"

'SATIN ALINDI' DİYENLERE SORMAK LAZIM

Beşiktaş Başkanı basın toplantısında net açıkladı, "Ben locayı, kombineyi satarken hangi milliyete, hangi dine, hangi ırka, hangi mezhebe ait olduğuna bakmam. Ben Bütün Beşiktaşlıların başkanıyım. Loca isteyenlerle ilgili kesinleşmiş bir yargı kararı var mı?, 6222'ye uymayan bir durumu var mı ancak ona bakarım" diyor. Spor sizin baktığınız yerden bakmaz, bakmıyor ve bakmamalı… Karikatürün ve sanatın arkasına sığınarak adeta pusu kurup "Satın alındı" diyenlere sormak lazım...

SİZİN BU PUSU KÜLTÜRÜ KOKAN BAKIŞ AÇINIZA KALSA...

Milyonlarca Beşiktaşlıyı rencide edeceğinizi hiç düşünmediniz mi? Sormak lazım; Sizin bu pusu kültürü kokan bakış açınıza kalsa; Alen Markaryan 20 yıl Ermeni olduğu gerekçesiyle tribünlerde liderlik yapamazdı. Sn Cumhurbaşkanlarımız Süleyman Demirel, Ahmet Nejdet Sezer, Abdullah Gül farklı görüş ve duygularının insanlarının Beşiktaş çatısı altında buluştuğu gerçeği var olmazdı! Pervez Müşerref ülkesinde koltuktan indirildiği gün siz Beşiktaşlılıktan da kovardınız. Bu sığ bakış açısı hayat bulsa, "Bir ara alkış tutup, methiyeler düzdüğünüz Beşiktaş tribünlerinde Türkü, Kürdü, Ermenisi, koministi, ülkücüsü, dindarı ve devrimcisinin Beşiktaş sevgisiyle bir çatı altında tezaahurat yapamaz birbirlerine girerdi. Reza'ya loca satmayı Beşiktaş'ı satmak iması ve algısıyla rencide eden gazeteci dostlara sormak lazım, "Tribünlerde, loca satışlarında da mı akreditasyon sisteminin" uygulanmasını istiyorsunuz?

TT Arena'da, Şükrü Saraçoğlu, Vodafone Arena'da kulüp yönetimlerinin "Sen Hürriyetçisin sana loca satmayız, san Sabahcısın sana satılım mı? demesini mi bekliyorsunuz, bunu mu telkin ediyorsunuz?

Etiketler: Fatih Doğan   Hürriyet   Sabah   Pusu   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki