Beşiktaş'ta Binlerce Aidat Yine Usulsüz Ödeniyor

Serencebey usulsuz aidat ödemelerini deşifre etti
Haberin yayılanma tarihi:30 Aralık 2014, Salı

Beşiktaş’ta kongre üye yapısı yıllardır kanayan bir yaradır. Bedava yapılan üyelikler ve binlerce üyenin toplu ödenen, alacağa mahsub edilen yıllık aidatları, kongre yapısının bir türlü düzelmemesine neden oluyor.

Geçtiğimiz yıllardan bilindiği üzre Yıldırım Demirören, İsmail Ünal, Fikret Orman başta olmak üzere bazı mevcut ve eski yöneticiler kulüpten olan şahsi alacaklarına karşılık bir çok üyenin yıllık aidatını yatırmaktadır... Bunu da, BJK Derneği Genel Koordinatörü, ünvanına yakışır şekilde koordine etmektedir!!
 
BJK Tüzüğü Madde 17: Yıllık aidatların Kulüpten olan cari hesap alacaklarına mahsuben veya başkaları tarafından toplu olarak ödenebilmesi mümkün değildir.

Her yıl ortalama 3000 kişinin aidatı, tüzüğün 17. Maddesine aykırı biçimde toplu olarak yatırılırken, bu yıl, kulubün 13. Katına giden boş makbuz sayısı 5000 adet... Yani hiç kimsenin aidatı alacağa mahsup edilmemeli, toplu ödenmemeliyken, bu rakam her yıl yükseliyor. Bu da akıllara, içeriye her yıl bedava üye doldurulduğu düşüncesini getiriyor.
 
Tüzük gereği yıllık üyelik aidat ödemeleri 31 Aralık mesai saati bitiminde sona ermektedir. Resmi sitede bu saat 12.30 olarak bildirilmiştir. 
 
Aldığımız bilgi, ödemelerin 31 Aralık 18.00’e kadar yapılacağı yönünde. Resmi sitede açıklanmadan uzatılan saat, toplu ödemelerin o arada yapılması için midir?
 
Beşiktaş Başkanı ve yönetimi konglerde defalarca alacağa mahsup edilen toplu aidat ödemelerine karşı olduklarını söylemelerine rağmen;
 
Neden bu usulsüzlüklere göz yummaktadır?
 
Kendileri kaç kişinin aidatını ödemektedir? 
 
Kulübü büyük zarara uğratan eski başkan ve yöneticilerin yatırdıkları toplu aidatlarla kontrol altında tuttukları üyelere neden müsade etmektedirler? 
 
Kendileri de aynı yolu denedikleri için mi bu düzeni devam ettirmektedirler?
 
Mutfağından, çocuğundan, dişinden, tırnağından ayırıp, kimsenin adamı olmadan kendi parasıyla üye olan ve kendi aidatını ödeyen Beşiktaşlı’nın suçu “dürüst” olması mıdır? 
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, en son tüzük kongresinde kürsüye gelerek; “Alacaklara karşılık toplu üye yapılması ve aidat ödemesinin doğru bir şey olmadığını ve vazgeçilmesi gerektiğini” söylemiştir. Bu konuşma Kulüp ve TV arşivlerinde mevcuttur.
 
Sayın Başkanı sözünü tutmaya davet ediyor, kendi parasıyla üye olup, kendi aidatını ödeyen üyelerin hakkını korumasının asli görevi olduğunu kendisine hatırlatıyoruz.
 
Ayrıca bu konuda Beşiktaş JK Denetleme Kurulu’nu da göreve davet ediyoruz. 
 
Serencebey

Etiketler: Serencebey   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki