''Fikret Orman Bu Gidişle Beşiktaş'ı Yakacak''

Muhtemelen son on yılda hiçbir Beşiktaş maçını çıplak gözle izlememiş ve özetlere dahi yan gözle bakmış olanlar ve onların kafasına uygun hareket etmeye başlayan Başkan Fikret Orman, bu gidişle Beşiktaş'ı yakacak!
Haberin yayılanma tarihi:09 Ağustos 2015, Pazar

İlk büyük falso, Başkan Orman'ın kalecilere güvenmediği şeklinde tüyoların etrafta dolaşmasıydı… Başkan'ın yalanladığını da görmedim… Tam lige girerken kalecilerine güvenmediğini söyleyen bir Başkan!...

Tebrikler… Çok başarılı…

Güvenilmeyen kaleciler hangileri şimdi gelelim oraya… Önce Tolga'ya güvenilmiyor, yani milli kaleciye… Sonra Cenk'e… Özellikle Sambade geldikten sonra eksiklerini tamamlamış ve görev aldığı her maçta işini iyi yapmış olan Cenk'e… Sonra… Sonra genç Günay'a güvenilmiyor… Hani şu kiralık gittiği kulüpten kendi isteğiyle, fırça yeme pahasına Beşiktaş'a dönenen Günay'a… Dönmemiş olsa, Fenerbahçe derbisi başta geçen sezonun en kritik haftalarında Beşiktaş U-19 kalecisine kalacaktı… Bazıları kaleciyi ne sanıyor bilmem, sihirbaz falan mı?

O kafaya göre takım ne kadar dengesiz olursa olsun iyi bir kaleci o takımı ayakta tutar… Kafa bu?

O zaman soralım; dünyanın en iyi kalecilerinden Muslera, Hamza hoca öncesi, yani Selçuk-

Melo uyumu yakalanmadan, yani Burak geri koşmaya başlamadan, yani savunmaya Sabri girmeden, yani Yasin sol kanatta esmeye başlamadan, neden Galatasaray'ı kurtaramadı!?

Kurtarmak şöyle dursun ligde, Avrupa'da neden dörder gol yedi?

Son Avrupa maçlarına bakalım; Volkan o golleri kötü kaleci olduğu için mi yedi? Peki ya Onur, o da mı kötü, o hatalı golü kötülerin kötüsü olduğu için mi yedi?

Örnekleri çoğaltmak mümkün, Barcelona yıllarca sıradan bir kaleci Valdes'le yürüdü de ne oldu? Tam tersine bakalım, kötülerin kötü bir takıma sahipken Fenerbahçe kalesini dünyanın en iyisi Schumacher'e emanet etti de ne oldu, koca sezonu santra yapmakla geçirmediler mi?

Kaleci kalecidir ve etkisi de o kadardır yani onbir de bir… Sevgili Beşiktaşlılar gaza gelmeyin… Vay efendim atanla, tutan iyi olacakmış da mış mış, bu gibi çağdışı kalmış teranelere gülüp geçin! Şampiyon olacaksan, tüm takımın iyi olacak!

Günümüz futbolunun gerçeği bu… Dahası önce dengeli takımın olacak… Ve en önemlisi bugünkü futbolda başarı istiyorsan önce orta sahada ayakta kalacaksın, oyunu tutacaksın… Uzatmayalım, Beşiktaş Atiba'nın yanına bir Veli bulamazsa, yeni bir kaleci almayı bırakın, kalesine Volkan, Muslera ve Onur'u birlikte koyun yine her maçta gol yer… Orta alanda V.Atiba etkisi yaratacak bir ikili bulduğunuz anda ise kalesi boş bile olsa hedefine varır… Geçen sezon Beşiktaş kalecileri kötü olduğu için şampiyonluğu kaçırmış, bir de böyle masal anlatanlar var… Yahu siz hangi Beşiktaş'ı izlediniz, ya da hiç Beşiktaş'ı izlediniz mi?

Misal Beşiktaş, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye Günay kötü kaleci olduğu için mi 1-0 yenildi, yoksa Olcay ve Oğuzhan boş kaleye golleri atamadıkları için mi?

Gaziantepspor'la 1-1 berabere kalmanın sebebi gerçekten Günay'ın yediği gol müydü yoksa Beşiktaş'ın ikiyi bulamaması mı!? Yine 1-1 biten Akhisar maçının sorumlusu kaleci miydi, forvetler mi?... Peki peki Konyaspor karşısında alınan mağlubiyetin nedeni de kötü kaleciye sahip olmak mıydı yoksa forvetlerin mirasyedi gibi gol kaçırması mı?

Sevgili Beşiktaşlılar, ister Beşiktaş'ı uzaktan bile izlemeyenlerin gazına gelip yönetimin üzerinde "Kaleci alınsın" diye baskı kurun, ister 35 yıldır Beşiktaş'la yaşayan Turgay Demir'i dinleyin karar sizin… Ve sevgili Başkan Fikret Orman için de sözüm aynı; ister laf ola beri gele konuşup kendisine kaleci aldırmaya çalışanları dinlesin, ister bu Beşiktaş ustasını… Kendi bilir.

Benim sözüm şudur; Beşiktaş, Atiba'nın yanına, Mehmet Topal, Melo türü bir partner bulursa bu ligi, alır götürür, çok daha iyi kalecilere sahip olan Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe'yi de rahatlıkla geçer… Öyle bir oyuncu bulamadığı taktirde ise kaleye duvar örsen fark etmez; top geçecek bir yer bulur!

Sahi bir de şunu merak ediyorum; muhtemelen 7-8 milyon euro verilecek olan yeni bir kaleci, Tolga-Cenk-Günay üçlüsünden daha fazla ne yapacak da o parayı hak edecek? Bu Beşiktaş'ın parasıdır ve goygoya harcanacak delikli kuruşu bile yoktur. NOKTA.

Beyaz yalan mı?

Vodafone Arena, Eylül, bilemedin Ekim, hadi yanıldın Kasım'da hazır olacaktı! Dört tane direk yamuldu diye şimdi ilk yarı bitti, sezon sonuna hazır olur mu o tartışılıyor… Bu işte bir iş var, ya yine "Beyaz Yalanla" Eylül muhabbeti yapıldı, ya da problem görünenden çok daha büyük… Bilemem ama bildiğim şu, Beşiktaş stadını bitirmiş olsaydı yılın transferini yapmış olurdu.

Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki