YENİ KARTAL'IN İLGİNÇ HAYAT HİKAYESİ!

Günok'un ilginç hikayesi! Halı sahada...
Haberin yayılanma tarihi:16 Ağustos 2021, Pazartesi

Babasıda Kaleci Olan Siyah Beyazlıların Yıldız Eldiveni Tesadüfi Şekilde Halı Sahada Oynarken Keşfedildi

Bir ara unutulup gitmeye yüz tutmuşken Bursaspor formasıyla yeniden parlayan ve A Milli Takım'a kadar yükselen Mert Günok, Medipol Başakşehir ile şampiyonluk yaşayarak zirveye çıktı. Ve artık Beşiktaş kalesi için ter dökecek.

Babasıda Kaleciydi

1 Mart 1989'da dünyaya gelen Mert Günok'un babası Mahir Günok da bir kaleciydi. Trabzonspor ve İstanbulspor'da yer almış bir babanın oğlu: "7-8 yaşlarındayken babam Kocaelispor'da antrenördü. Babamla birlikte ben de tesislere giderdim. O dönem Kocaelispor'un minik takımıyla 1-2 maça çıktığımı hatırlıyorum, sadece o kadar. Futbola asıl başlamam ise 9 yaşında Fenerbahçe'nin altyapısına girmemle oldu. Daha önce amatörce basketbol oynuyordum ama kader yönümü futbola doğru çizdi. Ancak ne futbolu ne de kaleciliği seçmemde babamın herhangi bir zorlaması vardı." Basketbol da oynadı Fenerbahçe altyapısındayken basketbol oynamaya devam ediyor: "Basketbolu o zamanlar sporun içinde olmak adına yaptım. En gözde sporlardan birisi futbol, diğeri basketbol sonuçta. Basketbolu profesyonel olarak oynamadım. Ama 14 yaşına kadar okul takımında mücadele ettim. Fenerbahçe altyapısında da futbolla basketbolu beraber götürdüm."

Halı Sahada Tesadüfen Keşfetti

Mert Günok, bir tesadüf sonucu keşfedilip Fenerbahçe'ye gidiyor. Günok, o günü şöyle anlatıyor: "O dönemde arkadaşlarımla hem futbol hem de basketbol oynuyordum. Bir gün Göztepe'deki bir halı sahada maç yapıyorduk. Şevket Yılmaz o gün tesadüfen halı sahanın yanındaki araç yıkama istasyonuna arabasını yıkatmaya gelmiş. Arabasının yıkanmasını beklerken de bizim halı saha maçımızı izlemiş ve beni beğenmiş. Maçtan sonra benimle konuşup, 'Gel seni Fenerbahçe'ye götüreyim' şeklinde bir teklif yaptı. Ben de hemen teklifini kabul edip, Fenerbahçe altyapısındaki spor okuluna gitmeye başladım. Yaklaşık 1 hafta sonra da bana lisans çıkarttılar ve böylelikle minik takımla antrenmanlara çıkma şansı yakaladım."

İdolü Van Der Sar

Üst düzey kalecilerin yakından takip etse de idol olarak kendisine Hollandalı Van der Sar'ı seçer: "En çok da Hollandalı Edwin Van der Sar'ı beğendiğim için gerek taktik gerekse teknik bakımdan kendisini yakın takibe aldım. Onun maçlarda nasıl davrandığını, yazılarını, röportajlarını çok yakından inceledim. Yani sadece sahada değil, saha dışında da nasıl biri olduğuna dikkatle baktım. Bu yüzden gelişme dönemimde bir idolüm varsa, onun Van Der Sar olduğunu söyleyebilirim."

Kalecinin Bir Duruşu Olmalı

Mert Günok, içe kapanık biri olmadığını belirtirken, sahada arkadaşlarına sırtını dönmeyen tek oyuncunun kaleci olduğunu söylüyor. Günok, 'topu kurtar da nasıl kurtar' anlayışında olmadığını belirterek, kaleciliğe bakışını şöyle anlatıyor: "Birçok kez söyledim ama anahtar kelime çalışmak. Her topa atlamak zorundasınız. Her topun çıkartılması gerekiyor. Ne kadar yorgun da olsanız o kaledeyseniz o topu tutacaksınız. Bir futbolcu gibi, 'Ben yoruldum. Şu deparı atmayayım, geride bekleyeyim' diyemiyorsunuz. Havadan geliyorsa havadan, yerden geliyorsa yerden topu tutmak zorundasınız. Bazı hocalar, 'Topu kurtar da nasıl kurtarırsan kurtar' der. Ben buna katılmıyorum. Sonuçta kalecinin bir duruşu, tekniği olmalı. Saha içerisinde duruşunuzla herkese güven vermelisiniz. Kişinin aurasıyla ilgili bir konu tabiî ki biraz da bu… Kişi kendini belli eder. Ben kalecileri izlerken sahadaki duruşuna; oyuncu arkadaşını uyarmasına çok dikkat ediyorum. Olumlu şeyleri de almaya çalışıyorum."

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki